Viziunea

The Challenge Academy este o școală de idee care s-a născut din dorința explorării creative a ceea ce poate însemna competiția de arhitectură ca proces educațional.

Proiectul își propune să dezvolte creativitatea și spiritul de competiție ale studentului, printr-o serie de cursuri care completează curricula școlară și dau coerență unui proiect, din faza de creare a conceptului până la organizarea prezentării acestuia.

Propunem o structură prin care învățăm să construim povești care generează arhitectură cu sens, sau poate doar strategii și procese creative care ne vor ajuta să înțelegem mai bine domeniul și contextul lui actual. Ne mai propunem să învățăm să ne comunicăm relaxat ideile, indiferent de audiență. 

Atelierul

Considerăm că teritoriul competiției în domeniul arhitecturii ar trebui explorat mai mult, întrucât acesta invită studentul să rezolve probleme care pun în discuție subiecte reale și de actualitate, din sfera socio-culturală.

The Challenge Academy își propune să dezvolte un proces de învățare organizat, structurat în jurul multitudinii de competiții care oferă subiecte relevante pentru abordări creative.

Procesul de învățare și experiența pe care studenții le acumulează sunt cel puțin la fel de valoroase ca premiul. Participarea noastră implică să ne autodepășim, fie că suntem studenți, arhitecți, sau buni strategi.

Skill-uri antrenate

  • Înțelegere a noțiunilor de bază din domeniu, înțelegerea noțiunii de ,,concept” și a felului în care se naște o idee;
  • Creativitate în rezolvarea problemelor - atât în domeniu cât și în afara lui;
  • Dezvoltarea unui stil de lucru competitiv;
  • Comunicare și abilități de lucru în echipă - datorită echipelor variate în care se va lucra și implicării active în conferințe și prezentări de proiecte;
  • Gândire strategică și aplicată, de la concept la punere în practică;
  • Cunoștințe de compoziție, imagine și randare. 

Spațiul

Suntem bucuroși să fim găzduiți de cel mai activ spațiu de coworking din oraș!

Cursurile vor avea loc la Mater, o bibliotecă de materiale pe care studenții vor avea ocazia să o exploreze pe tot parcursul desfășurării proiectului.